0546 – 45 63 25 begraafplaats@almelo.nl

Week van de Begraafplaatsen

Rondleidingen begraafplaats

In de Week van de Begraafplaats verzorgt de beheerder van de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael, de heer Tonnie Homan, twee
rondleidingen op deze parkachtige begraafplaats. De eerste is op zaterdag 27 mei 2017 om 11.00 uur. Op woensdag 31 mei zal de rondleiding zijn in de avonduren, om 19.00 uur. Tijdens deze rondleidingen zult u veel oudheden van deze 140 jaar oude begraafplaats te zien krijgen, als ook de uitbreiding van deze begraafplaats. Wat betreft duurzaamheid zullen wij een aantal situaties laten zien waar mensen gebruik maken van oude grafmonumenten in plaats van het opnieuw bestellen van een grafmonument. Zo laat ook ’t Groenedael zich van zijn duurzame kant zien.

Begraven natúúrlijk

Dit jaar wordt voor de vierde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd van 27 mei tot en met 4 juni. Het thema van de Week is duurzaamheid. Met de slogan Begraven natúúrlijk wordt tijdens de Week het duurzame karakter van begraven en begraafplaatsen benadrukt en onder een breed publiek bekend gemaakt.

Na de persoonlijke uitvaart krijgt nu de duurzame uitvaart steeds meer aandacht. Verschillende uitvaartondernemers bieden hun klanten mogelijkheden met betrekking tot een duurzame uitvaart: van kisten, grafmonumenten en urnen tot catering met lokale producten. Wie voor begraven kiest, kiest voor een groene vorm van uitvaartverzorging. Meer en meer begraafplaatsen presenteren zich als duurzame ondernemers.

Bij duurzaamheid op begraafplaatsen wordt gelet op milieuaspecten (herkomst en (her)gebruik van grafmonumenten, ecologische groenbeheer) en sociale aspecten (hoe zijn de arbeidsomstandigheden, wordt er respectvol met klanten omgegaan).

 

 

Contactgegevens

Gemeentelijke begraafplaatsen Almelo
Willem de Clercqstraat 93
7604 AR Almelo
Nederland

T: 0546 – 45 63 25
E: begraafplaats@almelo.nl

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.