0546 – 45 63 25 begraafplaats@almelo.nl

LOB bijeenkomst

Op donderdag 5 april 2018 is er een bijeenkomst geweest voor leden van de LOB, Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen. De beheerder van de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael, Tonnie Homan, was namens de gemeente Almelo deze dag de gastheer.
De LOB is een belangenorganisatie voor begraafplaatsen, gemeentelijke als ook voor de bijzondere begraafplaatsen. Totaal kent deze organisatie 588 leden, waarvan 224 gemeentelijke begraafplaatsen. Ongeveer 80% van de begrafenissen vinden plaats op begraafplaatsen die lid zijn van de LOB. De LOB heeft ter informatie voor haar leden een website, www.debegraafplaats.nl en geeft zes keer per jaar het vakblad “De Begraafplaats” uit. Sinds 2016 maakt Tonnie Homan deel uit van het bestuur van de LOB. Lees hier. Vier keer per jaar organiseert de LOB voor haar leden een regiobijeenkomst, welke op 5 april in Almelo is georganiseerd.

De leden werden ’s morgens welkom geheten door wethouder Christien van Wijk in het uitvaartcentrum Vredehof welke is gelegen naast de begraafplaats ’t Groenedael. Daarna volgde een lezing over de organisatie van het begraven, zoals dit in de gemeente Almelo is georganiseerd, gevolgd door een rondleiding over de begraafplaats en gedenkpark  ’t Groenedael.

Na de middag begon de LOB met een overleg van datgene er speelt binnen de LOB en waar de leden hun vragen konden stellen aan de consulenten van de LOB. Ter afsluiting was er een lezing over nieuwe vormen en ideeën van asbestemmingen op begraafplaatsen, verzorgd door de heer Ben Demmer van de gemeente Borne en Liesbeth de Reiger van CeKaBe. Zij hebben samen een nieuwe urnentuin ontwikkelt op de begraafplaats van de gemeente Borne, als antwoord op een crematorium welke in Borne wordt gerealiseerd.

Contactgegevens

Gemeentelijke begraafplaatsen Almelo
Willem de Clercqstraat 93
7604 AR Almelo
Nederland

T: 0546 – 45 63 25
E: begraafplaats@almelo.nl