0546 – 45 63 25 begraafplaats@almelo.nl

Herdenkingsbijeenkomst begraafplaats ’t Groenedael

Op zondag 23 december 2018 organiseerde de gemeente Almelo een herdenkingsbijeenkomst op de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael. De begraafplaats was voor deze gelegenheid geheel verlicht met fakkels en vuurpotten. De bezoekers kregen van de gemeente Almelo een kaars aangeboden die tijdens de herdenkingsbijeenkomst bij het graf van een dierbare geplaatst kon worden geplaatst of bij het monument “Ter herinnering aan alle overleden kinderen”.
In 2007 vond er voor het eerst een dergelijke bijeenkomst plaats op de begraafplaats
’t Groenedael. De belangstelling hiervoor was overweldigend. De laatste jaren wordt deze bijeenkomst steeds drukker bezocht en voorziet duidelijk in een behoefte. In 2017 waren er maar liefst 1200 bezoekers.
Op deze, al weer de twaalfde editie van deze herdenkingsbijeenkomst, heeft onze wethouder de heer van Rees de mensen welkom geheten, werden een aantal teksten en gedichten voorgedragen door Annemarie Evers en was er passende muziek. Een jonge man uit het aanwezige publiek mocht tien verlichtte ballonnen oplaten. Na afloop werden mensen in de gelegenheid gesteld het hun aangeboden kaarsje naar het graf van hun dierbare te brengen.
.

 

 

Contactgegevens

Gemeentelijke begraafplaatsen Almelo
Willem de Clercqstraat 93
7604 AR Almelo
Nederland

T: 0546 – 45 63 25
E: begraafplaats@almelo.nl