0546 – 45 63 25 begraafplaats@almelo.nl

De drempel om zomaar een begraafplaats op te lopen is vaak hoog. U loopt liever door dan dat u een wandeling over een begraafplaats maakt. En dat terwijl begraafplaatsen prachtige plekken zijn, waar u even tot rust kunt komen. Daarom heet de gemeente Almelo u van harte welkom op de begraafplaats ’t Groenedael tijdens het jaarlijkse Weekend van de Begraafplaats. Op zaterdag 25 mei vertelt de beheerder van deze begraafplaats bijzondere, intrigerende en dikwijls verrassende verhalen over grafstenen, gebouwen en de begraafplaats zelf.
Begraafplaatsen kampen de laatste jaren met een teruglopend aantal begrafenissen. Veel mensen worden gecremeerd. In onze drukke samenleving is een begraafplaats een oase van rust waar alle ruimte is voor bezinning, om overleden dierbaren te gedenken, te wandelen en te genieten van de stilte, de kunst en de natuur.
Het unieke van begraafplaatsen is dat nabestaanden een geliefde kunnen gedenken op een plek waar de overledene nog aanwezig is. Bovendien biedt de omgeving met bijzondere bomen, bloemen en planten een sfeer van sereniteit en rust. Ook wandelaars, natuurliefhebbers, rustzoekers en mensen met belangstelling voor de plaatselijke geschiedenis zijn altijd welkom!
De veranderingen op begraafplaatsen gaan hand in hand met de ontwikkelingen in de uitvaartbranche. Begrafenissen en crematies krijgen tegenwoordig steeds meer een persoonlijke invulling, die bij de overledene past.

Graag heten wij u van harte welkom voor een rondleiding op de begraafplaats ’t Groeneael op zaterdag 25 mei 2019 aanvang 13.00 uur.

Dit jaar wordt op initiatief van de Landelijke Organisatie Begraafplaatsen voor de zesde maal het Weekend van de Begraafplaats op 24, 25 en 26 mei 2019 georganiseerd. Het Weekend – voorheen de Week van de Begraafplaats – stelt Nederlandse begraafplaatsen centraal en heeft een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland. Bezoek ook eens een andere begraafplaats tijdens het Weekend van de Begraafplaats! Eind mei openen begraafplaatsen hun hekken en poorten tijdens de zesde editie van het Weekend van de Begraafplaats. Begraafplaatsen vertellen hun bijzondere verhalen en geheimen.

 

.

 

Contactgegevens

Gemeentelijke begraafplaatsen Almelo
Willem de Clercqstraat 93
7604 AR Almelo
Nederland

T: 0546 – 45 63 25
E: begraafplaats@almelo.nl