0546 – 45 63 25 begraafplaats@almelo.nl

 

RK-begraafplaats Almelo

Deze Rooms-Katholieke begraafplaats ligt aan de kerkhofsweg 1 in Almelo en is in beheer bij de stichting RK-begraafplaats. De begraafplaats is 1,5 ha groot en is gelegen in Almelo Noord. De eerste begrafenis vond plaats in 1881 op grond van boerderij Gasthuis. Voor meer informatie klikt u hier;

 

Joodse begraafplaats Boddenstraat

De Joodse begraafplaats aan de Boddenstraat bestaat sinds 1846 en werd in 2000 met het bijbehorende metaheerhuisje (ruimte waar de doden vroeger ritueel werden gewassen) gerenoveerd. Bloemen ontbreken er, maar naar joods gebruik liggen er soms wel steentjes op de graven. Een marmeren gedenkplaat tegen de rechter zijmuur vermeldt de namen van alle Joodse inwoners van Almelo die na de Tweede Wereldoorlog niet zijn teruggekeerd uit de vernietigingskampen. Het geheel biedt een rustieke verstilde sfeer waardoor de bezoeker bijna zou vergeten dat de begraafplaats middenin de stad ligt. Meer informatie over de stichting vind u hier.

Joodse begraafplaats kerkhofsweg

Op deze oude Joodse begraafplaats is sinds 1850 geen enkele overledene meer begraven. De begraafplaats wordt met enige regelmaat onderhouden. Er bevinden zich nog vijf à zes oude grafmonumenten. De begraafplaats is rechts gelegen van de ingang van de RK-begraafplaats Almelo.

 

RK-kerkhof Bornerbroek

Het kerkhof van Bornerbroek is in beheer bij de RK-geloofsgemeenschap St. Stephanus van de St. Marcellinusparochie. Op dit kerkhof worden alleen parochianen van de geloofsgemeenschap St. Stephanus begraven. Voor meer informatie klik hier

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Ga voor meer informatie naar onze Privacy Verklaring.